[...] zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do wieku, płci i ilości aktywności fizycznej. W tym celu korzystamy ze wzoru : http://www.sfd.pl/-t276436.html . Nastepnie dobieramy odpowiednie proporcje makroskładników .W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów.
[...] kto chce cokolwiek osiągnąć w kwestii kształtowania sylwetki powinien pamiętać, że dieta i trening to dwa filary niezbędne. Idealną sytuacją jest gdy zapotrzebowanie na białko, węglowodany, tłuszcze, witaminy, składniki mineralne pokrywamy w całości z diety to dla nas byłaby sytuacja, w której z pożywienia zaspakajamy wszystko. Niestety taka [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Rano spokojnie możesz trenować sam często trenuję jeszcze wcześniej. Natomiast co do diety to jak wiesz czego w niej brakuje to takie suplementy dokup czy to samo białko czy gainera. Masz spory wybór w sklepie sfd.
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Nie wiele informacji podałeś .Dobór strategii wychodzenia z redukcji zależy od wielu czynników, spośród których szczególnie istotna jest głębokość deficytu kalorycznego – jeśli jest on dość duży, korzystnie jest od razu dorzucić większą dawkę energii niż dodawać po kilkadziesiąt kcal na tydzień. Zbyt daleko posunięta ostrożność w dodawaniu kcal [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] z niej. Jeśli się okaże, że nie mamy takiej możliwości to wówczas możemy posiłkować się suplementem w zależności czego nie dostarczamy z diety. Jeśli spożywamy za mało białko dokupujemy suplement białkowy, jeśli węglowodanów to odpowiedni suplement. Gdy stosujemy suplementy bez diety to po prostu marnujemy pieniądze. Zmieniony przez - [...]
Najłatwiej będzie jeśli sama wyliczysz z kalkulatora BMI i zobaczysz w jakiej granicy jesteś. Pomocniczy kalkulator znajdziesz pod tym linkiem: /https://potreningu.pl/calculators/bmi Wynik z kalkulatora jest już jakimś wyznacznikiem, natomiast najważniejsze to co widzisz w lustrze. Jeśli sama widzisz, że jest zbyt chuda, staraj się jeść więcej. [...]
[...] czesci brzucha, moja dieta opiera sie na malotlustych potrawach, glownie nabiał. Unikam wszelakich fast foodów, alkoholi typu piwo, wódka itp. oraz z suplementów biorę białko sojowe w dni tteningowe przed treningiem oraz przed snem. Ćwiczę 3x w tygodniu. Zastanawiam się czy bieganie pomogłoby z brzuchem, bo i tak raz w tyg. pływam z [...]
[...] jednego posiłku tylko staramy się dostarczać je równomiernie w kolejnych posiłkach tak aby poziom aminokwasów był wysoki. Warto spojrzeć jeszcze na jedną rzecz mianowicie ekonomię diety, białko to najdroższy makroskładnik więc nie warto przesadzać też z ilością ponad to co sobie zaplanujemy. Zmieniony przez - rion10 w dniu 2023-01-13 10:59:53
Nie wiem w jakich odżywkach białkowych dodawane są maltodekstryny, ale chyba mylisz te produkty z gainerami. Pierwsze "białko" z waszego sklepu: Whey Protein ALLNUTRITION Skład: 87,5% koncentrat białka serwatki (z mleka), 10,5% maltodekstryna, stabilizator e414, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, emulgator: lecytyny (z soi/ słonecznikowa), [...]
[...] smakiem mleko w proszku, ale jak dodajesz do owsianki, omleta czy innego złożonego posiłku to wtedy jest niewyczuwalna, ale jak chcesz pic w szejku to jednak jakiś tam "smak" ma :-) bardzo fajna jest ta opcja bezsmakowa, bo czasem chciałony się podbić białko w jakimś posiłku ale niekoniecznie żeby dodawać tam jakiś smak więc tu trafia idealnie
To, że miałeś problemy trawienne po wypiciu odżywki białkowej bez wątpienia nie jest uzależnione od tego, że było to białko serwatkowe, czy też miało wysoką zawartość białka. Sugeruję zastanowić się co mogło być tego powodem. Najczęściej jest to po prostu nietolerancja laktozy. Wystarczy spróbować wypić 300 mililitrów mleka i zoabczysz jak [...]
[...] zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do wieku, płci i ilości aktywności fizycznej. W tym celu korzystamy ze wzoru : http://www.sfd.pl/-t276436.html . Nastepnie dobieramy odpowiednie proporcje makroskładników .W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów.
[...] makroskładników w diecie. Jeśli jesteś zdrowy to najczęściej obliczasz swoje zapotrzebowanie i w przypadku diety zbilansowanej rozkładasz sobie 2g na kilogram masy ciała białko, 1g tłuszczy, a reszta z węglowodanów. To często stosowany podział makroskładników w diecie. Przy czym w dietetyce jest jeszcze większe zamieszanie niż z treningami i [...]
Niestety ale większość efektów redukcji tkanki tłuszczowej zależy od właściwie dobranej DIETY. Jeśli nie zmienisz sposobu odżywiania i np. po treningu będziesz jeść parówki, białe pieczywo, popijać napojami słodzonymi i piwem – cała praca pójdzie na marne. Paradoksalnie – nawet najcięższe treningi bez zmian w odżywianiu przynoszą minimalne efekty [...]
[...] prawidłowo ułożona dieta powinna być dla nas zawsze priorytetem. Wszystko jest dla ludzi, ale zawsze dieta jest naszym podstawowym narzędziem, a suplement jego uzupełnieniem. Natomiast wspomagać zawsze się możemy jeśli jest taka konieczność kiedy przyjmować np białko możecie przeczytać tutaj: Zmieniony przez - rion10 w dniu 2020-11-24 16:11:47
Jak i w jakich ilościach suplementować białko, bcaa i cytruline - i czy moge bcaa mieszac z cytrulina, przykładowo w dni treningowe rano 5g cytr i 5g bcaa i 5g cytr i 5g bcaa przed treningiem. Proszę o odpowiedz, pozdrawiam Suplementy , które wypisałeś są to same podstawy, stąd nie pytam w jakim celu chcesz je stosować. Ogólnie odnośnie odżywki [...]